Vår 2012 – Berghem

Våretappen 2012 gick, precis som vanligt, av stapeln i den Östgötska skärgården. Mycket av förhandssnacket handlade annars om var vi skulle äta lunch på vägen dit, vilket nästan höll på att kosta Team Håvmästarna en lagmedlem. Magistern gav till slut motvilligt med sig, men nästa vår blir det Tindered igen, för husfridens skull.

På väg ut

Väl framme dök nästa stora problem upp. Naturrampen var spärrad av en stor sten och ett stängsel. Reiseleiter föreslog en alternativ väg tre meter till vänster om stenen vilket fick magistern att gå i taket på nytt. Stenen var emellertid större än raseriet och förblev på sin plats. Efter mycket om och men kom vi slutligen ut på vattnet. Första dagen var som alltid kombinerad res- och träningsdag, alltså fiske utom tävlan.

Team Håvmästarna kan möjligen ha missuppfattat detta och gick ut stenhårt. Efter en timmes fiske sög det till i Reiseleiters tailbete och resans största fisk var landad. Största fisken hittills i Greven Cups historia var naturligtvis en fantastisk start på resan, om än ganska ostrategisk. Fisken togs ju på träning och därmed tilldelades man inte en enda poäng.

Reiseleiter med resans största

Reiseleiter med resans mest ostrategiska fångst, en tjockis på 11300 gram.

Fångsten taggade dock igång gruppen rejält, och inför startskottet på Greven Cup var laddningen total! 2012 års vårtävling nådde dock inte upp till riktigt lika hög medelvikt som tidigare år och några femmor var det bästa som kom upp.

Team Lera tog dock en riktigt fin skalp, nästan lika ostrategisk som Håvmästarnas, när man bände upp en grann gös på 6500 gram ur leran i Grevens egen vik. Lera lyckades även bärga en abborre på dryga kilot. Grevens hemmavatten är verkligen mångfacetterat!

Präktig gös för Team Lera på 6500 gram.

Präktig gös för Team Lera på 6500 gram som även innebar prydligt pers för Förste Styrman. Grattis till en fin fisk och noll poäng!

Tävlingen förflöt och det var Team Lera som från början visade var skåpet skulle stå. Man tog en rejäl ledning redan första dagen, och drygade sedan ut litegrann för varje dag som gick. Under helgen gästspelade Team Kroge och Team Kungliga Trumpetverket och gjorde det med den äran. Klockan 18:00 på den sista tävlingsdagen var det sedvanlig samling och prisutdelning på bryggan och då stod det redan klart att det var Lera som tagit sin första Greve. Champagne, eufori, avundsjuka och en fantastiskt vacker kväll i skärgården.

Avslutningsbanketten, som Kroge och Trumpetverket stod för, bestod av 3 kg tacos och tillbehör till en omfattning av en mindre närbutik. Lämpliga väl kylda drycker fanns också till hands. På det hela taget en mycket trevlig deltävling. Nu hoppas vi att vår kära hyresvärd fixar diskmaskinen till nästa år, så blir det ännu bättre.

Team Lera fick korka upp champagnen. Välförtjänt seger helt klart.

Team Lera fick korka upp champagnen. Välförtjänt seger helt klart.

Slutställning Greven Cup våren 2012:

Team Lera 94p
Team Håvmästarna 63p
Team Finn Kota 51p
Team Kroge 15p
Team Kungliga Trumpetverket 15p