Vår 2011 – Berghem

Ännu en vår i Berghem avklarad. Den röda stugan börjar kännas som ens andra hem, man vet vilka golvplank som knarrar och vilka tv-kanaler man inte skulle slå på om man någon gång kom tillbaka med familjen…

Den andra våren i Berghem var en efterlängtad etapp. Lika minnesvärd som vårtävlingen var 2010, lika misslyckad var höstresan samma år. En rejäl vargavinter i södra Sverige bidrog också till att euforin över att våren äntligen var kommen inte visste några gränser.

Länge såg det emellertid ut som om våretappen inte skulle bli av. Isläget var prekärt med kärnisar på 20-30 cm långt ut i havsbandet. Detta föranledde en studie av guds nåde i gamla meteorologiska arkiv samt analyser av sannolikheten i internationella långtidsprognoser. Nästa logiska steg hade varit att slakta ett djur, en gris eller motsvarande, för spådom om islossningen i inälvor eller offer till vädergudarna, men som tur var kom vårvärmen till sist och då gick det fort! Under de hektiska veckor som föregick islossningen utvecklades obegripligt klarsynta isanalyser och mailkorrespondensen inom kärntruppen i Greven Cup innehöll troligtvis fler utfallande prognoser än SMHI publicerat på ett halvt sekel.

Nog om detta. Ett par dagar innan startskottet för Greven Cup låg alla Grevens vikar isfria och kärntruppen var garanterat först på plats av alla i dessa vatten 2011.

Juristen med nytt pers på prick 5. Grattis!

Juristen med nytt pers på prick 5. Grattis!

Inte för att det inte hanns med utan pga ren lathet, blev det aldrig någon trevlig epistel om vårtävlingen 2011. Ett mindre galleri återfinns dock nedan, där det bland framgår att Team Lera invigde ny skuta vid denna tävling samt att Juristen satte nytt PB. Dessutom bjuder Team Lera Productions på lite gymnastikövningar för riktigt trötta morgnar… Håll till godo!

Äntligen morgon – hos Team Lera