Höst 2011 – Långaskögle

Mitt i det vackra småland avgjordes den första reglerade Greven Cup. En ruggigt svår tävling att vinna och ännu svårare att få delta i. Team Håvmästarna, ett namn som vid det aktuella tillfället ännu inte uppfunnits, tog hem segern efter en kraftfull avslutning under den sista dagen. 

Greven Cups residens hösten 2011. Ett riktigt höjdarställe med hög mysfaktor och bastu.

Denna tävling innebar ett nytt grepp på det sättet att stugan inte låg i direkt anslutning till någon sjö, utan istället strategisk mitt i ett område med potentiellt bra gäddvatten. Det stod varje team fritt att fiska i den sjö och med den teknik de trodde mest på. Boendet hade valts med omsorg och motsvarade alla förväntningar. Stort, fräscht och dessutom med en väldigt trevlig bastu till allas glädje utom magistern som har ett trivseltempintervall mellan 20-23,5 grader och som ogärna rör sig utanför detta. Tre personer fyllde dock mer än väl den lilla bastun, så alla var mer än nöjda med att vi bara var fem som ville in.

Team Lera i okända vatten, i dubbel bemärkelse.

Team Lera, som är kärntruppens mest ensidiga team och väldigt stolta över det, fick problem redan från början och värre skulle det bli, men det återkommer vi till. Vem som skulle segra i tävlingen var dock ovisst ända in i slutet.

Team Håvmästarna och Team Finn Kota valde två olika strategier för denna deltävling. Medan Håvmästarna sjösatte i en större sjö i området och höll sig där, med ett mindre undantag,tävlingen ut flackade Finn Kota runt i närområdets vatten i jakt på det stora hugget. Det kändes mer eller mindre slumpartat vilket drag som skulle bli vinnande.

I en sjö med gott om gädda fiskar man naturligtvis gädda med…gädda.

Avgörandet kom emellertid den sista dagen när Finn Kota valde en mindre sjö en bit bort. Sjön brukar ge en ganska bra fångst rent antalsmässigt men har även potential för större fisk. Med tanke på att samtliga team haft en väldigt dålig dag den näst sista tävlingsdagen, så gjorde Finn Kota ett logiskt val som bytte sjötyp, framför Håvmästarna och Lera som valde att nöta på i den större sjön.

Finn Kotas ”säkra kort” levererade dock årtiondets segaste fiske, medan Håvmästarna knäckte koden på djupet och kammade hem 28p den sista dagen mot Finn Kotas 2p och Leras 0p.Första reglerade deltävlingen av Greven Cup gick således till Team Håvmästarna som vann på ren tjurskallighet denna gång.

Magistern med en vacker gädda tagen på flötestrolling under den sista dagen.

Kvällen bjöd på sedvanlig segerbankett och högljudda diskussioner om allt ifrån magisterns musiksmak till mäcklarns frukostkoma. Det största samtalsämnet var nog ändå Team Leras bedrift att vaska bilnycklarna till lånebilen, väldigt strategiskt precis utanför en djupbrant mot ca 30 meters djup. En nervös väntan följde innan man kunde få reda på om det fanns en extranyckel till bilen. Slutligen kom beskedet, som var positivt, och ett par snälla föräldrar fick äran att leverera nyckeln till strandkanten och bjöd på lunch som tack. Troligtvis kände sig även Team Lera som segrare denna kväll.

Slutställning Greven Cup hösten 2011:

  1. Team Håvmästarna 46p
  2. Team Finn Kota 24p
  3. Team Lera 7p